Сироваткові протеїни (WPC) (WPI) (WPH)
- Protein Shake
- Protein ShakeOptimum Gold Standard Protein Shake 4 Cartons x 325 ml (USA) 1778778 ₴Під замовлення Оптом і в роздріб
- Whey Protein
- WPI+WPC
- Wpc+Wpi
- Gold Whey
- 100% Whey
- 100% WPC
- Whey
- After Prot
- Gold Whey
- WPC
- Whey
- Whey
- 100% Whey
- M&M's Whey
- Protein
- Whey Core
- DNA WPC
- WPC
- 100% Whey
- Animal Whey
- Whey Zero
- R1 Whey
Протеїн ― це один з найпопулярніших і затребуваних продуктів, на ринку спортивного харчування. Його основна складова ― білок, процентне співвідношення якого, в готовому продукті, залежить від ступеня очищення і використовуваних при виробництві технологій.
Білки (протеїни), виконують різні, життєво-важливі функції в людському організмі, одна з яких ― будівництво, ремонт і ріст м'язових клітин і тканин. Не секрет, що навіть регулярно займається спортом людина не зможе наростити і зберегти м'язову масу, без достатнього вживання білкової їжі.
- Оптимальна добова доза білків у раціоні звичайної людини, яка не займається спортом, має становити від 0,7 до 1 г білка на кг маси тіла.
- Спортсменам, чия діяльність вимагає особливої витривалості, рекомендується щодня споживати від 1,2 м до 1,6 г білка на кг маси тіла.
- Для силових видів спорту, мета яких ріст м'язів і поліпшення рельєфу, щоденне споживання білка повинне бути збільшене до 1,7 г білка на кг маси тіла.
Відмінним джерелом якісного білка, виступають протеїни. Ринок спортпита, пропонує протеїни з сироваткового, молочного, яєчного, яловичого, соєвого, пшеничного та інших видів, білка. Дуже часто, компанії виробники, міксують різні види протеїну, намагаючись знайти оптимальну форму білкової суміші.
В даному розділі представлені сироваткові протеїни. Сырьем для их изготовления, служит сыворотка, получаемая при производстве молочно ― кислой продукции: сыра, творога и т.д. Современные технологии производства, сывороточных протеинов, позволяют, практически полностью, сохранить биологическую и пищевую ценность сыворотки, ее полезные свойства. Именно поэтому, сывороточные протеины, пользуются популярностью не только у спортсменов, заинтересованных в высоких физических и эстетических показателях, но и у людей, ведущих здоровый образ жизни.
Одной из наиболее популярных форм сывороточного протеина, является концентрат белка молочной сыворотки (WPC). Это самая доступная, в финансовом плане, и наименее очищенная от примесей форма протеина. Количество белка, в концентрате, может варьировать от 60% до 85%, в зависимости от производителя, остальное пространство занимают жиры и углеводы.
Следующая форма сывороточного протеина ― изолят (WPI), так же изготавливается из молочной сыворотки, но за счет высокой степени очистки (микрофильтрации), практически не содержит углеводов и жиров. Масса белка составляет около 85% и выше.
И наиболее качественная форма сывороточного протеина, обладающая высокими анаболическими свойствами ― это гидролизат (WPH). Особенностью его действия, является гидролизация (разрушение) изолята, что, значительно, повышает степень усвоения продукта.
© 2021, Tm Sportshef